Derfor skal du vælge en elcykel

Elcyklen var tidligere en cykeltype, der henvendte sig til det ældre segment, men flere og flere får øjnene op for elcyklens kvaliteter. Mange vælger elcyklen som transportmiddel til og fra arbejde i stedet for bil eller offentlige transportmidler. Med elcyklen kender du din præcise transporttid og undgår bilkøer og forsinkelser på offentlig trafik.

Elcykler fås i alle typer cykler. Inden du vælger elcyklen, skal du overveje:

  • Hvor langt skal du køre?
  • Hvilken type motor passer bedst til dig?
  • Hvad er dit budget?

Vælg den rigtige motor

Når du vil købe en elcykel, skal du starte med at se på, hvilken slags motor, elcyklen skal have. CykelDoktoren fører elcykler med motorer fra producenter, som har motorer i høj kvalitet, som jeg ved, jeg kan servicere flere år frem. Derfor fører jeg Bosch, Yamaha, Shimano Steps og Promovec.

Se her, hvilke typer, der findes, og hvilke fordelene og ulemper, der er ved dem:

Forhjulstrukket motor

Den forhjulstrukne motor er den billigste elmotor. Hvis du vil have en cykel, som kræver mindst mulig aktivitet af dig, skal du vælge den motortyper, fordi motoren aktiveres, så snart du drejer pedalerne. Ulempen ved den forhjulstrukne motor er, at den trækker på samme hjul, som du styrer cyklen med. Det betyder, at du er mere usikker i glat og fedtet føre.

Hos CykelDoktoren kan du få Promovec og Bafang motorer til elcykler.

Center-/krankmotor

Vælger du en centermotor, får du en motor, hvor tyngdepunktet ligger centralt, hvilket giver dig en sublim køreoplevelse. Du får en mere glidende hjælp, og du føler ikke, at cyklen kører af sted med dig. Cyklen registrerer, hvor hårdt, du træder i pedalen og hjælper dig tilsvarende. Samtidigt undgår du ryk, når motoren slår til og fra.

Centermotorer kører længere på en opladning og er den type motor, CykelDoktoren anbefaler. Den eneste grund til ikke at vælge en centermotor er, hvis du vil yde mindst muligt, når du cykler.

CykelDoktoren forhandler Bosch, Yamaha og Shimano Steps centermotorer til elcykler.

Baghjulstrukket motor

Der er ikke mange, der bruger baghjulstrukne motorer. De forekommer hovedsageligt på mountainbikes, for det er bedre, at cyklen trækker på baghjulet end på forhjulet, hvis du kører i skoven.

Du vil stadig opleve ryk, når motoren slår til og fra, men ikke i samme grad som med en forhjulstrukket motor. Samtidigt undgår du farlige situationer i glat føre, fordi baghjulstrukne motorer ikke trækker på samme hjul, som du styrer med.

Hos CykelDoktoren sælger vi baghjulstrukne elcykler med Promovec motorer.

Vælg en elcykel af høj kvalitet

CONWAY

City bikes, tourcykler og mountainbikes I flot design og tysk grundighed, hovedsageligt med Bosch centermotor..

Cube

City bikes, tourcykler og mountainbikes I flot design og tysk grundighed, hovedsageligt med Bosch centermotor.

MBK

Citybikes og sportscykler, hovedsageligt med Yamaha centermotor. Oplagt til pendleren.

Nishiki

Flotte og elegante citybikes til herre og dame i et sporty design, hovedsageligt med Yamaha centermotor eller for- og baghjulstrukken Promovec motor. Velvalgt til pendleren.

Victoria

Elcykel med kvalitet og komfort i højsædet, hovedsagelig med Bosch motor.

Winther

Moderne retroelcykler, hovedsageligt med Promovec forhjulstrukken og centermotor.

Bestil gratis cykelrådgivning

Rigtig mange kigger primært på, om de synes cyklen er pæn, når de køber ny cykel. Men der er meget mere at tage hensyn til. Du skal nemlig have en cykel, som passer præcist til dig og dine behov. Derfor kan du få gratis cykelrådgivning hos CykelDoktoren enten i butikken eller hjemme hos dig selv. Vi finder den helt rigtige cykel til dig, så du får den rette type med den rette indstilling og opsætning.

Find dit kvalitetsudstyr til cykelturen i butikken

Uanset om du mangler barnestol, cykelcomputer eller cykellygter, så finder du gode produkter hos CykelDoktoren. Har du særlige ønsker, bestiller jeg det hjem til dig.

Andre kunder siger…

Jeg er vild med glade kunder. Se hvad et par af dem siger om CykelDoktoren:

Jeg har altid cyklet meget, og cyklen er mit eneste transportmiddel, så det er vigtigt for mig at have en cykel, der er i orden. Derfor købte jeg min mountainbike hos Mikael. Jeg fik rigtig god vejledning, fordi han kender mit behov. Jeg har fuld tillid til, at han ikke sælger mig noget skidt, for han skal selv passe den 🙂

Jeg vil gerne støtte det lokale forretningsliv, og når jeg samtidigt har opdaget, at der er fin service og gode priser, så er der ingen grund til ikke at handle hos CykelDoktoren.

-Magda Nielsen

Hverdagscyklist

Det er en fantastisk service, at Mikael henter og bringer cyklen, når noget skal laves. Det gør det meget nemmere for mig at få det passet ind i mine planer. Mikael fikser det, der er aftalt, og ringer, hvis der er noget, der er kritisk. Derfor er jeg helt tryg ved, at cyklen bliver lavet ordentligt. Han husker endda de indstillinger, min cykel skal have, så den har den perfekte bikefit til mig.

-Jesper Mathiassen

Motionist

Kontakt mig

Kontakt mig, hvis du vil bestille tid til eftersyn eller mødes, hvis du er på udkig efter en ny cykel og gerne vil have lidt rådgivning. Har du akut brug for hjælp til reparation af din cykel, så ring til mig på 22 24 73 93.

CykelDoktoren

– dit lokale cykelværksted i Malling, Beder, Solbjerg og Mårslet.

CykelDoktoren reparerer din cykel på værkstedet i Malling eller i det mobile cykelværksted, så du hurtigt er på hjulene igen.

Ring 22 24 73 93

Telefonen er åben:

Mandag-fredag
kl. 9.00 – 17.30

Besøg butikken

Se åbningstider her

Sofienlystvej 19
8340 Malling

Kontakt@cykeldoktoren.dk

CykelDoktoren er medlem af Danske Cykelhandlere. Det er din sikkerhed for kvalitet og god service.